Woningen Wageningen

Woningen Wageningen

Woningen Wageningen
Project7 woningen Lijnbaanstraat
PlaatsWageningen
Omschrijvingnieuwbouw 7 woningen
OpdrachtgeverParticulier
ArchitectJ. Ligthart

Aan de Lijnbaanstraat te Wageningen, nabij het centrum, wordt ‘De Meesterproef’ gerealiseerd: zeven riante ééngezinswoningen met een karakteristieke en traditionele uitstraling.

Het plan ‘De Meesterproef’ is een ontwikkeling van Roelofs & Haase Projectontwikkeling B.V.

De zeven riante woningen bieden voor de koper de kans om te wonen als in een buitenwijk, aan de rand van het centrum van Wageningen. Alle faciliteiten van het centrum op loopafstand en toch genieten van de rust in uw tuin.

Klik op onderstaande links om de berichten betreffende de voortgang van de bouw te bekijken.

nieuwsbericht november
nieuwsbericht oktober
nieuwsbericht juni
nieuwsbericht mei
nieuwsbericht april

De Meesterproef
De 7 woningen aan de Lijnbaanstraat Wageningen hebben naast een ruime opzet, een traditionele uitstraling. De oorsprong van de naam van het plan ligt dan ook in het verleden…

In vroegere tijden draaide het Gilde van Touwslagers hun touwen op een lijnbaan. Het Wageningse Gilde der Touwslagers was dan ook gevestigd op de locatie van de Lijnbaanstraat. Met de ‘meesterproef’ kon een gezel zijn kunde laten zien aan de gildemeester om zo zijn meesterschap te bewijzen. De traditionele kenmerken van de architectuur van De Meesterproef refereren aan de oude tijden van de gilden.

De hoofdstructuur van ‘De Meesterproef’ bestaat uit drie hoofdwoningen, de Gildemeesters, en vier tussenwoningen, de Gezellen, die zorgen voor de verbinding in het blok.

De Gildemeester is met zijn 160 m2 woonoppervlak met recht een riante woning. Met de grote glazen pui aan de achtergevel, komt er veel licht in de woonkamer, en loopt u zeer prettig de tuin in. De hoge, steile kap zorgt voor een zolderverdieping met veel ruimte, die bereikbaar is via een vaste trap.

Ook de Gezel is met zijn 135 m2 woonoppervlak groter dan de gemiddelde rijwoning, en heeft bovendien de mogelijkheid om op zolder een dakkapel en een extra slaapkamer te creëren. Met de erker aan de voorzijde houdt de Gezel zich goed staande naast de Gildemeesters.

De woningen krijgen allen een eigen parkeerplaats op het achterliggende afgesloten parkeerterrein, met uitzondering van woning 2A, die op eigen terrein 2 parkeerplaatsen krijgt.

De locatie
De Meesterproef ligt in de wijk De Buurt, een stadswijk met een typisch dorps karakter, aan de rand van de oude vestingstad. Op een steenworp afstand bevinden zich onder andere het stadskantoor van de gemeente, het busstation, de Olympia sporthal en natuurlijk het centrum van Wageningen.

De Lijnbaanstraat zelf is een rustige straat met een pleintje en een speeltuintje. Aan de achterzijde van het plan wordt een parkeerterrein gerealiseerd. Een deel van deze parkeerplaatsen hoort bij de 7 woningen, de rest bij de ontwikkeling De Lawickse Hof.

Met het gezellige centrum van Wageningen op loopafstand, kunt u als toekomstige bewoner profiteren van de vele voorzieningen van de Wageningse binnenstad. U kunt bijvoorbeeld genieten van een film in de bioscoop het Molenstraat-theater, die bekend staat om zijn knusse bioscoopzalen en haar vooruitstrevende films. Regionaal bekend is ook de Wageningse schouwburg ‘Junushoff’. In het Torck Park, en langs de vestingwallen kunt u  prachtige wandelingen maken, waar u op één van de vele terrasjes terecht kunt voor een drankje. Wonen met de faciliteiten van de binnenstad, maar zonder de drukte ervan!