Villa Eemnes Ector Hoogstad

Villa Eemnes Ector Hoogstad

Villa Eemnes Ector Hoogstad
ProjectVilla
PlaatsEemnes
OmschrijvingNieuwbouw woonhuis Wakkerendijk
ArchitectEctor Hoogstad
OpgeleverdJuli 2016

Een chique uitgevoerde villa met hoogwaardige materialen als DEO gekarameliseerde bamboe delen en mooi natuursteen wordt gerealiseerd op één van de mooiste plekken in Eemnes. De woning is als een zogenaamde souterrainwoning tegen de dijk aangebouwd.

Het woonhuis, ontworpen door het bekende architectenbureau Ector Hoogstad uit Rotterdam, heeft een bijzonder vormgegeven mansardekap. Deze is belegd met Meyer Holsen Dacapo leizwarte geëngobeerde dakpannen met voor het werk specifiek gemaakte knikpannen.  En er worden nog meer bijzondere materialen toegepast zoals de chique Hagemeister Gent baksteen, uitgevoerd als stootvoegloos metselwerk met een doorstrijkmortel en de Eterno Terrazzovloer. De boeidelen en de erker zijn voorzien van een zinken dakrandafwerking en zinken erkerbekleding.

De woning voldoet aan de laatste stand van de techniek; er worden 24 stuks indak PV panelen toegepast die op architectonisch verantwoorde wijze in de dakkap worden verwerkt. Ook qua isolatie zijn kwalitatief hoogwaardige materialen toegepast, zoals de Kingspan kooltherm K8. De woning is voorzien van een Ecoforest warmtepompsysteem en heeft geen gasaansluiting. De Sapa Avantis 70 Ligna aluminium kozijnen zijn voorzien van triple beglazing . Het onbehandelde houtwerk van de achtergevel is uitgevoerd in Platowood verduurzaamd Frake

Ector Hoogstad stelt hoge eisen aan de ontwerpen van steden en gebouwen. Ze staan bekend om “een goed ontwerp […] compleet en overtuigend op alle fronten: functioneel, mooi, maakbaar, karaktervol, betaalbaar, passend, sfeervol, duurzaam, intelligent, behaaglijk, innovatief, herkenbaar, verantwoordelijk, tijdloos…”

Kwaliteitsbouwer Bouwbedrijf Bossenbroek start de bouw in de tweede helft van 2015.