Toiletpaviljoens Zeewolde

Toiletpaviljoens Zeewolde

Toiletpaviljoens Zeewolde
ProjectToiletpaviljoens
PlaatsZeewolde
Omschrijvingnieuwbouw toiletpaviljoens
OpdrachtgeverScoutinglandgoed
ArchitectMost Architecture

Sanitaire Paviljoens Jesse
Genoemd naar de winnaar van een onder scouting leden uitgeschreven ontwerpwedstrijd.

Nieuwbouw van twee toiletpaviljoens voor het kampeerterrein van scouting Zeewolde.

Kenmerkend is de ovale vorm met een gemarkeerde entree in de vorm van een betonnen luifel. Het betreft een ruimte welke voornamelijk in de zomer gebruikt zal worden en heeft derhalve geen binnenklimaat. De ventilatie gebeurt natuurlijk via openingen in de gevel en boven en onder de deuren. De kern bestaat uit een betonnen fundering (fundering op staal) betonnen of gemetselde wanden en een dak uit stalen liggers en een houten balklaag. De gevel bestaat uit een houten schil met lariks balkjes (diverse zaagmaten) op regelmatige afstand van elkaar. De openingen in de gevel maken daglichttoetreding en ventilatie mogelijk. Het dak is geplaatst op een viertal oplegpunten en voorzien van een vegetatie. Constructief is het dak de drager van de gevel. Tussen de gevel en de gebruiksvloer is een niet begaanbare ruimte ter mate van het dakoverstek. De toegangsdeuren zijn opgenomen in de gevel bekleding en dienen na opening als afsluiting van de ruimte tussen vloer en gevel. De betonnen luifel heeft een structuur huid, welke refereert aan de gevel en is in het werk gestort. De in het ‘hoofd’ dak aanwezige daklichten zijn ook de plaatsen van de led verlichting welke worden gestuurd door een sensor (bewegingsmelder).